Tuzlu kurabiye kategorisinden yine misafirlerimiz için değişik atıştırmalık olarak, insanın yedikçe yiyesi gelen lezzetli bir kurabiye tarifi daha geliyor:)
MALZEMELER;
100 GR TEREYAĞ
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YUMURTA ( birinin sarısı üzeri için)
1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI BIBER
3-4 SU BARDAĞI UN
ARASINA SÜRMEK İÇİN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM SU BARDAĞI HAŞHAŞ EZMESI
ÜZERİ İÇİN
TANE HAŞHAŞ
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerimizin hepsini kabımızda güzelce yoğurmak için hazırlıyoruz.diğer tarafta kasede haşhaş ezmesi ve sıvıyağı karıştırıyoruz. Hamurumuzdan bir parça alıp unlanmış tezgahta ince bir şekilde açıyoruz. (Elmalı pasta yapar gibi )açtığımız hamurumuzun üzerine haşhaş ezmesini bıçak ile her tarafına sürüp ucu şekilli döner bıçak ile tırtıklı olarak kesip ilk ortadan sonra dörde ve sonra daha küçük istiyorsak sekize bölüyoruz.ve her parçayı rulo yapıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ve haşhaş serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder