İzleyiciler

30 Aralık 2014 Salı

ETİ CİN KURABİYE

Merhaba
Bugün çocukluğumuzdan beri severek yediğimiz çok lezzetli bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum.Çocuklar bayılıcak;:)

MALZEMELER:
250 GR TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1,5 SU BARDAĞI NİŞASTA
2 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN


ÜZERİ İÇİN
MARMELAT
GRANÜL

YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi hamur yoğurma kabımızda güzelce yoğurup,sonra buzdolabında 20 dk dinlendiriyoruz.
Çay Bardağı ağzı ile yuvarlak kesip tepsiye diziyoruz.2. Kestiğimiz yine bardak ağzı ile hamurları kesip  kola kapağı veya daha küçük kalıp ile ortalarını çıkarıp, ilk kestiğimiz kalıpların üzerine koyuyoruz.kenarlarından bıçak ile çentik yaparak önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.Pişip soğuduktan sonra ortalarına marmelat ve granül ile süslüyoruz.
AFIYET OLSUN:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder