İzleyiciler

30 Aralık 2014 Salı

GÜL BÖREK


Merhaba
Bugün görüntüsü güzel, lezzeti daha da güzel bir tarifim var:) Yapılışı kolay denemek isteyenler hiç düşünmeden yapım derim.

MALZEMELER
6 ADET YUFKA
1 ŞİŞE SODA
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
YUMURTA SARISI
İSTEĞE BAĞLI OLARAK( HAŞHAŞ,ÇÖREK OTU,SUSAM gibi)

İÇİ İÇİN
PEYNİR ,PATATES,KIYMA,ISPANAK,,GİBİ

YAPILIŞI:
Yufkamızı tezgaha alıyoruz.Soda ve yağımızı karıştıp fırça ile karıştırıyoruz.
Fırça ile tüm yufkaya sürüyoruz.ucu tırtıklı bıçak ile enlemesine 4 Parmak genişliğinde kesiyoruz.ortasından yine enlemesine iç harcımızı koyup en den
Koyuyoruz.ortadan ikiye katlıyoruz.ve rulo yaparak katlıyoruz ve gül şekli veriyoruz.
Borcama dizip her parçaya aynı işlemi 
Yapıp üzerine yumurta sarıcı sürüp haşhaş  serpiyoruz.180 derece fırında pişiyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder