İzleyiciler

26 Aralık 2014 Cuma

PATATESLİ ÇÖREK



Merhaba,
Patatesli çöreklerim çokkk güzel oldu. Ama Patatesler hamurunda ezilerek yapıldı. Deneyin derim.

MALZEMELER/:
2 ADET YUMURTA(BİRTANESİNİN SARISI ÜZERİ İÇİN)
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PAKET YAŞMAYA 
2 ADET PATATES 
1 TATLI ŞAKIĞI ŞEKER
3 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 PAKET TEREYAĞ veya ( MARGARİN)
ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI:
İlk olarak yumurta,sıvıyağ,margarin,yoğurt,yaşmaya,tuz,şeker ,un yoğurma kabımıza alınır. 2 Adet patates kabukları kesilir ve haşlanır ve ezici ile ezilip,hamurumuza iyice yedirilir ve yoğrulur.hamurumuza şeklini verip buzdolabında 30 dk dinlendirilir. Sonra buzdolabında çıkarılıp yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir (isteğe 
bağlı)180 derece fırında 20-25 
dk pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder