Balkabağının bol olduğu şu günlerde,Balkabağından bayağa bir mamül yapabiliriz:) işte size çıtır çıtır bir baklava.
MALZEMELER:
1 PAKET BAKLAVALIK YUFKA (40 ADET)
50 GR TEREYAĞ
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
İÇ MALZEME İÇİN
YAKLAŞIK 4-5 DİLİM BALKABAĞI
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI CEVIZ
YAPILIŞI:
İlk olarak balkabağımızı,şeker ile haşlıyoruz ce süzüp ceviz ile püre yapıyoruz.Sonra tereyağımızı eritip,sıvıyağ ile karışıtırıyoruz. Baklavalık yufkamızın ilk yufkasını alıp fırça ile yağlıyoruz, üzerine 2.yufkayı tekrar yağlıyoruz,3.yufka tekrar yağlama 4. Yufka tekrar yağlama ve 5.yufkayı koyup üstüne balkabağı püresini koyup rulo yapıp,yağladığımız borcama diziyoruz.sonraki yufkalarıda 5 er 5 er aynı şekilde borcama diziyoruz.üzerine kalan tereyağ,sıvıyağ karışımını üzerine fırça ile sürüyoruz.ve bıçak ile kesip dilimliyoruz.170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder