Bugün de günlerden kıymalı pide:) Kapalı olarak yaptığım bu pidenin birazınıda peynirli olarak yaptım.Çok güzel oldu.
MALZEMELER:
1,5 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SU
1 PAKET YAŞMAYA
1 TATLI KALIŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
ALDIĞI KADAR UN
İÇİ İÇİN:
500 GR KÖFTELİK KIYMA
2 ADET SOĞAN
İSTEĞE BAĞLI ÇARLİSTON BİBER,
KIRMIZI ETLİ BİBER
KARABİBER
KIRMIZIBIBER
TUZ
YAPILIŞI;
İlk olarak mayamızı ılık süt ve şeker ile eritip 10dk bekletiyoruz.Hamur yoğurma kabımızda unumuz,tuz,sıvıyağ,su ve Kabaran mayamızı iyice yoğurup,pürüzssüz bir hamur yapıyoruz.Hamurumuzu yaklaşık 1 saat dinlendirip,iç malzememizi hazırlıyoruz.Ben kıymalı yaptım siz nasıl yapmak isterseniz.kıymalı harç için yağımız ve soğanı kavuruyoruz, kıymamızı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.içine baharatlarımızıda ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Kabaran hamurumuzu bezelere ayırıp yaklaşık 15 beze çıkıyor,unlu tezgahta uzunlamasına açıyoruz.Açtığımız hamurun içine kıymamızı koyup kapatıyoruz ve tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz( ben yumurta sarısı içine bir tutam toz şeker koydum,daha güzel renk veriyor) sonra yine aynı fırça ile yumurta sarısı üzerine birazda Sıvıyağ sürüyoruz.180 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder