İzleyiciler

13 Mart 2015 Cuma

KUŞBURNU MARMELATLI KURABİYE





250 gr margarin( pastacılık margarini kullanılması Şiddetle tavsiyedir)
2 Çay bardağı badem tozu
2 Çay bardağı pudra şekeri
2 Yumurta
2 Paket kremşanti
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 Çay bardağı nişasta 
Aldığı kadar un



YAPILIŞI:
Ben hamur karıştırıcı ile yapıyorum çokta rahat oluyor. Siz el ile yapıyorsanızda olur. Tüm malzeme karıştırılır ve en son un kıvamına göre katılır.ele yapışmayan yumuşak bir hamurumuz olur.Hamur el ile yuvarlanır ve parmak ile bastırılıp Ortası açılır.ve bastırılıp Çukur yapılır. Ilk önce yumurta Akına sonrada pirinç Fındığa buluyoruz.180 derece önceden ısıtılmış Fırında pişiriyoruz. 
Fırından çıkarıp soğumaya bırakırız.
Ardından Kuşburnu Marmelatı koyuyoruz.
AFIYET OLSUN.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder