MALZEMELER
3 ADET KABARTMATOZU
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 YEMEK KAŞIĞI MAHLEP
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ
3 ADET PATATES
1 ADET YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
ÜZERI İÇİN GALETE UNU
YAPILIŞI
Hamur malzemeleri hazırlanır ve yoğrulur
Diğer tarafta soğan doğranır ve kavrulur haşlanmış patates tuz ve çeşitli baharatlar eklenir ve Püre yapılır soğutulur. Hamurdan Parçalar alınarak elde yassılaştırılır ve patates püresi koyulur ve kapatılır galete ununa bulanır. 180 derece Fırında pişirilir
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder