MALZEMELER(KEK)
2 YUMURTA
1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI UN
1 YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU RENDESI
1,5 ÇAY KAŞIĞI KABARTMATOZU
MUHALLEBİSİ
4 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 YEMEK KAŞIĞI UN
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 PAKET VANİLYA
TABANI İÇİN
300 GR İNCİR
1 SU BARDAĞI CEVIZ
1 SU BARDAĞI HAZIR KARAMEL
VEYA
1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI SU
ÇEYREK LIMON RENDESI
YAPILIŞI
İlk olarak kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker çırpılır diğer malzemeler de ilave edilir ve kelepçeli kalıba alınır.180 derecede pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Muhallebi hazırlanır.Hazır karamel ile yapılır ise ,incirler Küp Küp kesilir tavaya alınır ceviz ve karamel ilave edilir. 5 dk karıştırılır.YADA ( şeker tavada yakmadan eritilir üzerine soğuk su dökülür ve limon sıkılır ve incirle cevizler içinde atılıp kevgir ile çıkarılıp kalıba koyulur)kelepçeli kalıba ilk olarak incir sos alınır üzerine Muhallebi sıcak olarak dökülür ve kek üzerine kapatılıp bir gece dolapta bekletilir servis sırasında kelepçeli kalıp ters çevrilir ve servis edilir
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder