İzleyiciler

12 Ağustos 2015 Çarşamba

İÇİ ÇİKOLATALI KURABİYE

MALZEMELER;
100 GR MARGARİN
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PAKET VANILYA
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
2 SU BARDAĞI NİŞASTA( MISIR YADA BUĞDAY FARKETMİYOR)
ALABİLDİĞİ KADAR UN

İÇ MALZEME;
BİTTER SARALLE

DIŞI İÇİN
YUMURTA AKI
BEYAZ HAŞHAŞ


YAPILIŞI;
Tüm malzemeler yoğurma kabına yukarıdaki sıra ile koyulur ve kulak memesi kıvamında yoğurulur. 
Ceviz büyüklüğünde ele alınan hamur elde bastırılır ve tatlı kaşığı ile iç malzeme koyulur ve kapatılır.
Önce yumurta akına daha sonra beyaz haşhaşa bulanır.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder