İzleyiciler

15 Eylül 2015 Salı

BADEMLİ ŞEHRİYE PİLAVI

BADEMLİ ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEMELER
3 SU BARDAK TEL ŞEHRİYE
1 DOLU KAŞIK TEREYAĞ
3-4 YEMEK KAŞIK SIVIYAĞ
1 SU BARDAK BADEM(isteğe bağlı)
6 SU BARDAK SICAK SU
2-3 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ADET TAVUK VEYA ET BULYON
1 TATLI KAŞIĞI TUZOT

YAPILIŞI
İlk olarak bademler yağda kavrulur. Ayrı yerde terayağ ve sıvıyağda telşehriye kavrulur. Bademler eklenir. Su ilavesi tuz,bulyon,tuzot atılır ve altı kısılıp bşraz daha piştikten sonra demlenmek bırakılır.

AFİYET OLSUN:)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder