İzleyiciler

14 Eylül 2015 Pazartesi

ÇİKOLATA KAPLI MARŞMELOVLU KURABİYE


MALZEMELER
100 GR TEREYAĞ
1 SU BARDAK TOZ ŞEKER
1 YUMURTA
YARIM SU BARDAK SÜT
1 ÇİMDİK TUZ
1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
YARIM SU BARDAK KAKAO 
YARIM SU BARDAK NIŞASTA 
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİ İÇİN
1 PAKET MARSHMELLOV
80 GR BİTTER ÇIKOLATA 

YAPILIŞI
1 kapta tereyağ ile şeker mikser ile iyice çırpılır.yumurta,süt ve vanilya ilave edilir ve çırpmaya devam edilir.kakao,tuz,nişasta ve kabartma tozuda ilave edilir ve kontrollü un da eklenir ve yoğrulur.kulak memesi kıvamı olur.hamurdan ceviz büyüklüğünde Parçalar Alıp yuvarlayıp tepsiye dizin ortasına parmağınızla bastırın ve Çukur yapın 180 derecede 20 dk pişirin.( arada fırını kontrol edip kapanır gibi olur ise ucu yuvarlak birşeyle fırın içindeyken tekrar bastırdım kazanabiliyor çünki) sonra ortadan kestiğiniz MARŞMELOVLarı ortalarına yerleştirip tekrar fırına verin 150 dereceye düşürüp yumuşar yumuşamaz marshmellovlar Çıkarın.
Benmari usulü erittiğimiz çikolatayıda fırından çıkan kurabiyelerin üzerine teker teker dökün.
AFİYET OLSUN:)














 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder