İzleyiciler

25 Eylül 2015 Cuma

FINDIK RULOLAR

FINDIK RULOLAR
MALZEMELER
200 GR LABNE PEYNİR
200 GR MARGARİN
150 GR FINDIK ( rondodan geçmiş)
YAKLAŞIK 2 SU BARDAĞI UN

HAMUR DIŞINA
100 GR ESMER ŞEKER
100 GR ŞEKER
100 GR PRİNÇ FINDIK

YAPILIŞI
Margarin,labne peynir, fındık,un iyice yoğrulur ve dinlendirilir.
Yoğrulan hamur 4 parçaya ayrılır ve şeker,esmerşeker,fındık ile karışım yaplır,tezgahta karışımın üzerinde hamur oklava ile açılır karışım hamuts iyice yedirilir. 6-8 parçaya bölünür üçgen olarak ve küçük rulolar yapılır. 180 derecedr 20 dk pişirilir piştikten sonra şekeri az gelir ise tekrar sıcak toz şekerine bulanır sıcak fırın içinde bırakılır. AFİYET OLSUN:)















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder