MALZEMELER
2 YUMURTA SARISI(beyazı sos için)
1 PAKET MARGARİN
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI MAHLEP
3 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KURU MAYA
1 DOLU YEMEK KAŞIĞI SİRKE
ALDIĞI KADAR UN
SOS İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 TATLI KAŞIK ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SU
2 YUMURTA BEYAZI
SUSAM
YAPILIŞI
Hamur malzemeleri iyice yoğrulur ve hamur 15 dk dinlendirilir.
Ayrı yerde sos hazırlanır yumurta akı,su,un,şeker karıştırılır. Susam ayrı tabağa konur istediğiniz şekil verilip ilk önce sos a sonra susama bulanır 180 derecede pişer.
(Not:isterseniz şeker miktarı artırılıp tatlı yapılabilir)
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder