MALZEMELER
40 ADET BAKLAVALIK YUFKA
150 GR TEREYAĞ
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
MUHALLEBİSİ İÇİN
4.5 SU BARDAK SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTA
5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
YARIM TÜP VANİLYA
ŞERBET İÇİN
3 SU BARDAK SU
3 SU BARDAK ŞEKER
2-3 DAMLA LİMON
YAPILIŞI
İlk olarak şerbet hazırlanır ve kaynatılır ve ılık hale gelmesi için bekler.
Diğer yandan muhallebi hazırlanır katılaşır ve soğutulur. Çok katılaşacağından blendar ile soğuduktan sonra karıştırılır.
Tepsi yağlanır ve ilk 20 yufka her katı yağlanır dizilir. Muhallebi koyulur.isteğe bağlı üzerine fındık serpilir.
Tekrar diğer 20 kat için aynı işlem yapılır.
En son dilimlenir ve tereyağ-sıvıyağ karışımı ocakta ısıtılır. (Köpük olur ise köpükleri atılırki yanmasın) karışım baklavanın her yerine dökülür ve 180 derece frında pişer.
Piştikten sonra sıcağı çıkıp ılıklaşır ve şerbette baklavada ılık olur ve şerbet üzeri e dökülür.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder