İzleyiciler

30 Eylül 2015 Çarşamba

PATATESLİ MAKARNA


MALZEMELER
4-5 ADET PATATES
1 PAKET MANTI MAKARNA
SIVIYAĞ
SU

ÜZERİ İÇİN
YOĞURT
SARIMSAK
PULBİBER

YAPILIŞI
Tencerede hafif yağda küp küp kestiğimiz patatesler çok hafif kavrulur Paket makarnada ilave edilip 2-3 dk çevrilir üzerine sıcak su ve tuz patatesle makarnayı geçicek kadar koyulur ve kapağı kapatılıp  suyunu çekmesi için pişmeye bırakılır.ayrı yerde sarmısaklı yoğurt( isteğe bağlı) hazırlanır, patatesli makarnanın üzerine dökülüp mantı gibi yağda pul biber yakılır yoğurdun üzerine gezdirilir.
AFİYET OLSUN:)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder