İzleyiciler

11 Eylül 2015 Cuma

SAKAL POĞAÇA


SAKAL POĞAÇA
MALZEMELER
1 ÇAY BARDAK ILIK SU
1 SU BARDAK ILIK SÜT
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY BARDAK SIVIYAĞ
1 PAKET TOZ MAYA
ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN
KREM PEYNIR 
MAYDONOZ
RENDE KAŞAR

ÜZERI İÇİN
YUMURTA SARISI


YAPILIŞI
İlk olarak tüm kuru malzeme 2 Su bardak un ile maya dahil karıştırılır. Daha sonra sıvı malzemeler eklenir ve un kontrollü olarak ilave edilir. Iyice pürüzssüz olana kadar hamur yoğrulur.
Hamur 45 dk mayalanır.
Hamurdan küçük bezeler koparılır.(benimkiler çok şiştiği için kenarlarını kesmek zorunda kaldım oyuzden siz daha küçük yapın) Cevizden biraz büyük olması gerek elle yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Ordada yaklaşık 30 dk mayalanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
180 derece Fırında pişer
Soğuduktan sonra  2 ye kesilir tam kesmeden yarımda kesebilirsiniz.içine ve etrafına krem peynir sürülür ve çok ince ince kıyılan maydonoz veya rendelenmiş kaşar peynirine bulanır.
AFIYET OLSUN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder