İzleyiciler

17 Eylül 2015 Perşembe

UNLU KARS KETESİ


UNLU KARS KETESİ
MALZEMELER
3 SU BARDAK ILIK SU
YARIM SU BARDAK SIVIYAĞ
1 PAKET YAŞ MAYA
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
ALDIĞI KADAR UN

UNLU İÇ İÇİN
1 SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

ÜZERİ İÇİN 
YUMURTA SARISI
 
HAMUR ARALARI İÇİN
TEREYAĞ
SIVIYAĞ

YAPILIŞI
İlk olarak ılık su ve mayayı şeker ile yumuşatıyoruz ardından sıvıyağ un tuz koyup yoğuruyoruz. Poğaça hamurundan yumuşak bir hamur yapıyoruz.30 Dk mayalanıyor o sırada içlik için un ve yağımızı elde tuz ile iyice ovuyoruz.tereyağı da eritip sıvıyağ ile karıştırıyoruz. Hamurdan bezeler ayırıp oklavayla ilk bezeyi açıyoruz açtıktan sonra yağ ile iyice çekerek inceltip 2.hamurumuzuda aynı şekilde yağlayıp inceltip zarf şeklinde katlıyoruz. Ortasına un koyup tekrar zarf yapıp el ile büyütüp üzerinr yumurta sarısı sürüp çatal ile delikler yapıyoruz.
180 derece fırında pişiriyoruz.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder