MALZEMELER
1 SU BARDAK KIRMIZI MERCİMEK
3 SU BARDAK SU
1 SU BARDAK ÇİĞKÖFTELİK BULGUR
1 SU BARDAK SIVI YAĞ
2 ADET KURU SOĞAN
1 BAĞ TAZE SOĞAN
1 İNCE DEMET MAYDONOZ
1 ER BÜYÜK TAHTA KAŞIK DOMATES VE
BİBER SALÇASI
1 ER TATLI KAŞIK İSOT,PULBİBER,SUMAK,
KİMYON,KARABİBER
2-3 DİŞ SARIMSAK (isteğe bağlı)
YARIM LİMONUN SUYU
KONTROLLÜ TUZ
YARIM SU BARDAK KIRIK CEVİZ
YAPILIŞI
İlk olarak 3 su bardak suda ,1 Su bardak mercimeği iyice haşlayın mercimekler çok pişsin sin ama çok hafifte sulu kalsın. Altını kapadığınız mercimeğe 1 su bardak ÇİĞKÖFTELİK bulguru dökün ve ağzını hava almıyıcak şekilde kapatıp yaklaşık 30 dk demlendirin.
Ayrı yerde soğanları ince doğrayıp 1 su bardak sıvıyağda kavurun. Kavrulduktan sonra salçaları ilave edip tekrar karıştırın altını kapatıp tüm baharatları ekleyin ve yoğurma kabına alın karışımı üzerine demlenen mercimekli bulguru alın ve ilk önce kaşıkla ezerek yoğurun hafif soğuduktan sonra el ile iyice yoğurup, ince ince doğradığınız yeşilliği yani taze soğan ve maydonozu ilave edip tekrar yoğurun ardından damak zevkinize göre tuzunu ve limon suyunu ilave edebilirsiniz.En son yarım bardak veya daha fazlada koyabilirsiniz iri olarak el ile kırarak cevizi ilave edebilirsiniz ve tekrar yoğurup servis tabağına şekil vererek dizebilirsiniz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder