MALZEMELER
150 GR TEREYAĞ
1,5 SU BARDAK UN
ŞERBETİ İÇİN
1,5 SU BARDAK SÜT
1 SU BARDAK ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN
BİTTER VE SÜTLÜ ÇİKOLATA
PRİNÇ YER FISTIK
YAPILIŞI
Tereyağ eritilir ve un ile beraber iyice yağını kusana kadar kavrulur.diğer tarafta şerbet için süt,şeker vanilya kaynatılır.
Kavurduğumuz un,yağ karışımı ile itice karıştırılır ve helvamız soğutulur. Helvamız soğurken benmari usulü çikolatamızı eritiyoruz. Soğuyan helvamıza 1 su bardak pirinç yer fıstık ekleyip yoğurup yuvarlayıp eritipimiz çikolataya bulayıp yine fıstık ile süslüyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder