İzleyiciler

24 Kasım 2015 Salı

ANTEP FISTIKLI TUZLU KURABİYE

ANTEP FISTIKLI TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
250 GR TEREYAĞ
1 YUMURTA (sarısı içine akı dışına)
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ANTEP FISTIK
1 KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
1 SU BARDAK ANTEPFISTIK
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİ İÇİN
SUSAM 
VE
YUMURTA AKI

YAPILIŞ
Tüm hamur malzemeleri hamur yoğurma kabında yoğrulur. 15-20 dk buzdolabında dinlendirilir
önce yumurta akına sonra susama batırılır.
Ben kerebiç kalıbımda yaptım ama eğer sizde yoksa istediğiniz şekli verebilirsiniz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN:)