İzleyiciler

22 Kasım 2015 Pazar

DENİZ KABUĞU AÇMA


DENİZ KABUĞU AÇMA
1 SU BARDAK ILIK SÜT
1 SU BARDAK ILIK SU
1 ADET YAŞ MAYA
2 YUMURTA ( akları içine,sarıları üzerine)
1 YEMEK KAŞIK TOZ ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI DOLUSU TUZ
YARIM SU BARDAK SIVIYAĞ
ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI
İlk olarak ılık olan su ve süt içine maya yı koyup ve şekeride mayayı aktive etmesi için koyuyoruz yaklaşık 10 dakika kabarıyor. Diğer malzemeleride ilave edip iyice hamurumuzu yoğuruyoruz. Yaklaşık 1 saat mayalanıyor.Ceviz büyüklüğünde aldığımız bezeleri çay tabak bütüklüğünde açıyoruz üzerine tereyağ ve sonra zeytin ezmesi sürüp tam ortadan yarım olarak bıçakla kesiyoruz ve kendi trafında içe doğru sararak döndürüyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 180 derece fırında pişiriyoruz.(içi boş olarakta yapabilirsiniz)
AFİYET OLSUN:)