İzleyiciler

27 Kasım 2015 Cuma

FİYONK POĞAÇA

FİYONK POĞAÇA
MALZEMELER
250 GR TEREYAĞ
1 SU BARDAK SIVIYAĞ
2 YUMURTA
1 SU BARDAK YOĞURT
1 TATLI KAŞIK KARBONAT
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 DEMET DEREOTU
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİ İÇİN
YUMURTA SARISI

İÇİNE
PEYNİR VE YUMURTA AKI


YAPILIŞI
İlk olarak tüm malzeme ve dereotu ince ince doğranır ve hamura karıştırılır iyice yoğrulur.Aldığı kadar un ile ele yapışmaya hamur yapılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve çay tabak büyüklüğünde açılır
Hamurun ortasından 2 yerden bıçakla kesilir ve sonra baş tarafa peynir koyulup (peynir ve yumurta akı karıştırılır peynir akmasın diye)kesiğe kadar rulo yapılır.kesilen yer arka tarafa ters yöne katlanır ve fiyonk olur. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
180 derece fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN:)