İzleyiciler

14 Kasım 2015 Cumartesi

PETİTO AYICIKLI KURABİYE

PETİTO AYICIKLI KURABİYE
MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
1 YUMURTA
YARIM ÇAY BARDAK SIVIYAĞ
1 SU BARDAKTAN 1-2 PARMAK EKSİK PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN ( isteğe bağlı)
1 DOLU ÇAY BARDAK NİŞASTA
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİ İÇİN
PETİTO AYICIK

YAPILIŞI
Tüm malzemeleri yoğurma kabımızda yoğuruyoruz.Buzdolabında 15 dk hamuru dinlendiriyoruz.Hafif unladığımız tezgahta merdane ile açıp petitoların şeklinde kalıp ile, kalıp çıkarıp üzerlerine hafif petitoları bastırıyoruz. 150 derece fırında 15-17 dk pişiriyoruz. Çıkardığımızda fırından kesinlikle dokunmuyoruz. Biraz soğuyunca buzdolabına koyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN:)















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder