İzleyiciler

16 Kasım 2015 Pazartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ KISIR

YEŞİL MERCİMEKLİ KISIR
MALZEMELER
2 SU BARDAK YEŞİL MERCİMEK
2 SU BARDAK KISIR
6 SU BARDAK SICAK SU
1 SU BARDAK ZEYTİNYAĞI
2 ADET KURU SOĞAN
2 ŞER DOLU YEMEK KAŞIĞI DOMATES VE BİBER SALÇASI
3-4 DAL TAZE SOĞAN
YARIM DEMET MAYDONOZ
YARIM DEMET DEREOTU
1 LİMON SUYU
TUZ
KARABİBER
KIRMIZIBİBER
KİMYON
SUMAK(isteğe bağlı)
İSOT(isteğe bağlı)

YAPILIŞI
İlk olarak 6 Su bardak sıcak suda yeşil mercimeği iyice haşlıyoruz.(Aceleniz yok ise isterseniz haşlanan ve iyice pişmiş olan mercimeğe altını kapatıp bulguruda ekleyebilirsiniz) 
Ayrı yerde 2 su bardak bulgura çok az üzerini geçmeden kaynar su döküp ılarıp 30 dk demlendiriyoruz.
Tavada yarım su bardak zeytinyağında kuru soğanları kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra salçalarıda ekleyip çok az daha çevirip şişmiş olan bulgura karıştırıyoruz. Bulgura taze soğan,maydonoz ve dereotunuda ince kıyıp ekliyoruz. Limon,tuz,kalan zeytinyağı ve diğer baharatlarıda kontrollü ekleyip kaşık ile yine karıştırıyoruz. Pişmiş olan Yeşil mercimwğide ekleyip servise hazırlıyoruz.
AFİYET OLSUN:)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder