İzleyiciler

14 Kasım 2015 Cumartesi

HAŞHAŞLI CEVİZLİ TUZLU KURABİYE

HAŞHAŞLI CEVİZLİ TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
YARIM ÇAY BARDAK SIVIYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 YUMURTA (AKI İÇİNE SARISI ÜZERİNE)
1 YEMEK KAŞIĞI MAHLEP
1 TATLI KAŞIK ŞEKER
1,5 ÇAY KAŞIK TUZ
YARIM ÇAY BARDAK BEYAZ HAŞHAŞ
YARIM ÇAY BARDAK MAVİ HAŞHAŞ
1 ÇAY BARDAK CEVİZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİ İÇİN
MAVİ-BEYAZ HAŞHAŞ KARIŞIMI

YAPILIŞI
Tüm malzeme iyice yoğrulur.istenilen şekilde yapılan kurabiyeler önce yumurta akına sonra haşhaş karışımına bulanır.180 Derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN:)