İzleyiciler

19 Aralık 2015 Cumartesi

BUHARDA ÖZBEK MANTI


BUHARDA ÖZBEK MANTI
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
2 YUMURTA
1 SU BARDAK SU
2 ÇAY KAŞIK TUZ
ALDIĞI KADAR UN

KIYMA İÇİN
2 ADET SOĞAN
500 GR KIYMA
2 ÇAY KAŞIK TUZ
1 TATLI KAŞIK DOLUSU KARABİBER

SOS İÇİN
YOĞURT
SARIMSAK
TEREYAĞ
PULBİBER
NANE
VE İSTEĞE BAĞLI DİĞER BAHARATLAR

YAPILIŞI
İlk olarak hamurumuzu yapıyoruz. 2 adet yumurta ve 1 bardak suyu makine ile yoksa çatal ile çırpıyoruz ve kontrollü un ve tuzuda  ilave edip pürüzssüz olana kadar yoğuruyoruz.15 dk hamurumuz dinlenirken(üzeri nemli bezle örtülü olsun)
Kıymamızı hazırlıyoruz,soğanı rendeden geçirip,kıyma,tuz ve karabiber ile beraber yoğuruyoruz.
Dinlenen hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz.ilk bezeyi unlu tezgahta devamlı unlayarak açıp inceltiyoruz. Çokta ince olmasın tabi:)(yufkadan çok az kalın).
Bıçak ile açtığımız hamurumuzu normal mantıdan daha büyük kareler kesip her bir kareye kıymamızı paylaştırıyoruz, ve her bir kareyi kapatıyoruz.Hamuru çapraz köşelerinden birleştirin. Ardından yanyana gelen köşeleri de birbirlerine yapıştırın ki pişirirken açılmasın. Mantılarınızı buharlı tencerede ve buharlı fırında pişirip diğer tarafta  sarmısaklı yoğurt hazırlıyıp pul biberli sosumuzu yapıyoruz.
Ve tabaklara servise hazır.
AFİYET OLSUN:)












Ç