İzleyiciler

3 Ocak 2016 Pazar

ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE(YILBAŞI KURABİYESİ)

YILBAŞI KURABİYELERİ
MALZEMELER
180 GR TEREYAĞ
1 YUMURTA SARISI
1 SU BARDAK ESMER ŞEKER
1 TATLI KAŞIK TARÇIN
1 TATLI KAŞIK ZENCEFİL
1 TATLI KAŞIK TOZ KARANFİL(varsa)
1 ÇİMDİKTUZ
1 ÇAY KAŞIK KARBONAT
ÇEYREK SU BARDAK DUT PEKMEZ( veya üzüm)
YARIM SU BARDAK NİŞASTA
3-4 SU BARDAK UN( ilave isteyebilir kontrollü)


YAPILIŞI
İlk önce  yumuşak tereyağ ve şeker mikserde çırp.pekmez ve yumurta sarısıda eklensin.sonra kuru malZemeleri ele ve ekle ve yoğur. Un miktarını yazdım ama siz azar azar ekleyin (çünki, inanın ya bardaktan ya tereyağ markasından veya yumurta iri, küçük farkları bile etkiliyor)
Yoğurduktan sonra buzdolabında 30 dk dinlensin. Un tezgahta Açın ve istediğiniz şekli verin.170 derecede 15-18 dk
2016 inşallah hepimize başta sağlık,mutluluk sevgi,Aşk ve bütünnnn güzellikleri getirsin🙏🙏😘😘












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder