İzleyiciler

3 Ocak 2016 Pazar

NEFİS DOLGU KENAR PİZZA

NEFİS DOLGU KENAR PİZZA
MALZEMELER
1 PAKET YAŞMAYA
2 SU BARDAK SU
1 SU BARDAK SÜT
YARIM SU BARDAK SIVIYAĞ
3 ÇAY KAŞIK TUZ
1 TATLI KAŞIK ŞEKER
ALDIĞI KADAR UN( TAM BUĞDAY UN VE NORMAL UN KARIŞIMI)

KENAR İÇİ İÇİN
KAŞAR PEYNİR RENDESİ
CHEDDAR PEYNİR RENDESİ
3-4 DİŞ SARIMSAK RENDESİ

ÜZERİ İÇİN
DOMATES SOS
MOZARELLA PEYNİR
SUCUK
SOSİS
PASTIRMA
SİYAH ZEYTİN
YEŞİL ZEYTİN
BİBER TURŞU
KAPYA BİBER
MISIR
MANTAR...gibi

YAPILIŞI
ilk olarak 1 bardak ılık suyu bir küp yaş maya ve şeker ile 10 dk eritiyoruz.
Diğer tarafta tuz,tambuğday ve normal unu elekten geçiriyoruz.1 Su bardak süt ve diğer ılık 1 su bardak suyuda ilave edip mayalı su ve sıvıyağ ile iyice yoğuruyoruz.
Yaklaşık 1 saat mayalanıyor. Uygun tepsimize yağlı kağıt koyup  kepekli un seriyoruz ve hamuru tepsi büyüklükünce açıyıyoruz. Kenarlara kaşar,chedar ve sarımsak karışımını koyup kenarları kaplıyoruz. Ortasını çatal ile delip domates sos, mozarella peynir ve istediğim şmiz malzeme ile kaplayıp 200 derece fırında  pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)  

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder