İzleyiciler

7 Aralık 2015 Pazartesi

MANTI


MANTI
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
2 YUMURTA
1 SU BARDAK SU
2 ÇAY KAŞIK TUZ
ALDIĞI KADAR UN

KIYMA İÇİN
2 ADET SOĞAN
500 GR KIYMA
2 ÇAY KAŞIK TUZ
1 TATLI KAŞIK DOLUSU KARABİBER

SOS İÇİN
YOĞURT
SARIMSAK
TEREYAĞ
PULBİBER
NANE
VE İSTEĞE BAĞLI DİĞER BAHARATLAR

YAPILIŞI
İlk olarak hamurumuzu yapıyoruz. 2 adet yumurta ve suyu makine işe yoksa çatal ile çırpıyoruz ve kontrollü un ve tuzumuzuda ilave edip pürüzssüz olana kadar yoğuruyoruz.15 dk hamurumuz dinlenirken(üzeri nemli bezle örtülü olsun)
Kıymamızı hazırlıyoruz,soğanı rendeden geçirip,kıyma,tuz ve karabiber ile beraber yoğuruyoruz.
Dinlenen hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz.ilk bezeyi unlu tezgahta devamlı unlayarak açıp inceltiyoruz. Çokta ince olmasın tabi:)(yufkadan çok az kalın).
Bıçak ile açtığımız hamurumuzu kare kare kesip her bir kareye kıymamızı paylaştırıyoruz, ve her bir kareyi kapatıyoruz. Kapatma ise ilk önce üçgen yap uçları kapat iki ucu arkada birleştir ve çevir.tüm kapattığımız mantıları tepdide unlayarak yerleştirip. Suyumuzu kaynatıyoruz suya 1-1,5 yemek kaşığı tuz ve 2 adet et knorr bulyon atabilirsiniz lezzeti arttırmak için( isteğe bağlı)
Mantılarımızı suya atıp arada kontrol ederek makarna gibi haşlıyoruz. Borcamımıza sarmısaklı biraz yoğurt yayıp üzerine süzerek aldığımız pişen mantıları koyup üzerine tekrar sarmısaklı yoğurt ve onunda üzerine tereyağında yaktığımız pulbiberi ve naneyi yayıyoruz.
Ve tabaklara servise hazır.
AFİYET OLSUN:)





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder