İzleyiciler

19 Şubat 2016 Cuma

KIYIR KIYIR ŞEKERPARE

KIYIR KIYIR ŞEKERPARE

500 gr tereyağ erit
5 yumurta sarısı+1 tam yumurta
1,5 yemek kaşığı mısır un
Bir tutam tuz
Yarım tüp sıvı vanilya
Aldığı kadar un

Şerbet için
3 bardak şeker
3 bardak su 
1 kaşık soğuk su

YAPILIŞI
Tereyağ eritilir ve soğutulur. Yumurtalar aklarından ayrılır ve 1 tam yumurta ile sarılar bir tutam tuz ile iyice mikser ile çırpılır.yarım tüp vanilya eklenir. Ardından erimiş teryağ ile yine çırpılır. Mısır unu ve normal un ilave edilip yoğrulur. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olucak.Elde yuvarlanır ve ortasına fındık batırılır. 180 derece fırında pişer.
Şerbette yapılır.
Ilık şekerpareye ılık şerbet dökülür.
AFİYET OLSUN:)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder