İzleyiciler

19 Şubat 2016 Cuma

MAYASIZ EKMEK

MAYASIZ EKMEK
MALZEMELER
1 SU BARDAK SÜT
1 YUMURTA
YARIM ÇAY BARDAK PEKMEK(KEÇİBOYNUZU,ÜZÜM GİBİ)
1 KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIK KARBONAT
1 ÇAY KAŞIK TUZ
YAKLAŞIK 3 SU BARDAK TAM BUĞDAY UNU

YAPILIŞI
İlk olarak yumurta ve süt çırpılır daha sonra pekmez,kabartma tozu,un ve karbonat eklenir ve hızlıca yoğrulur hiç beklemeden yağlı kağıt koyulmuş kalıba koyulur.200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk olarak kontrol edilerek pişirilir.

NOT: Ben maya intoleransım olduğu için peynir altı suyu veya süt kullanmak zorundaydım. Peynir altı suyunu ise lor peynir yaptım 2 litre kaynamış süte 1 limon suyu sıkarak sütün kesmesini bekliyorsun kalan su çok değerli bir su vitamin deposu.
İsterseniz poğaça,kurabiye,kekler yaparak değerlendirin yada içebilirsiniz veya yüzünüzede sürebilirsiniz.Yani atılmıyıcak kadar çok değerli!!!( kavonozlara koyarak buzdolabında yaklaşık 1 hafta muhafaza edebilirsiniz) 
Maya intoleransı olanlar kedinlikle mayalı,soslu,peynirli,yoğurtlu veya yada fermante edilmiş  hiçbirşey tüketemiyor.!!!! 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder