İzleyiciler

19 Şubat 2016 Cuma

TELLİ BABA TATLISI


TELLİ BABA TATLISI

MALZEMELER
200 GR TEREYAĞ
YARIM SU BARDAK SÜT
YARIM SU BARDAK SIVIYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT(3-4 Damla limon ile kabart)
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
VANİLYA
1 YUMURTA ( sarısı içine Akı Üzerine)
ALDIĞI KADAR UN

İÇİNE 
YAŞ KADAYIF
CEVİZ
TARÇIN ( isteğe bağlı)

ÜZERİ İÇİN 
YUMURTA AKI

ŞERBETİ İÇİN
3 SU BARDAK ŞEKER
3,5 SU BARDAK SU
2-3 DAMLA LİMON



YAPILIŞI
İlk olarak şerbet kaynatılır ve ılınması sırasında hamuruna başlanır.Tereyağ ilk önce eritilip soğutulur.Yoğurma kabına dökülür diğer tüm malzemelerde ilave edilir. Karbonat ayrı tabakta limon ile kabartılır. İlave edilir. Buzdolabımda 30 dk dinlendirilir. Ayrı bir kapta yaş kadayıf didiklenir ve içine ceviz kırığı ve 1 tatlı kaşığı(isteğe bağlı) tarçın koyulur. Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparılıp her birinin içine cevizli yaş kadayıf koyularak kapatılır.önce yumurta akına sonra yine didiklenmiş yaş kadayıfa bulanır.185 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 35 dk sürdü benimki pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dk sonra herbirinin üzerine şerbet dökülür ve şerbeti çekmesi beklenir. 
AFİYET OLSUN:)






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder