İzleyiciler

9 Mart 2016 Çarşamba

HAŞLAMA İÇLİ KÖFTE

HAŞLAMA İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER
1 SU BARDAK YARMA BULGUR
2 SU BARDAK İNCE KÖFTELİK BULGUR
2 SU BARDAK SICAK SU ( KAYNAR OLMASIN)
TUZ

İÇ MALZEME
500 GR ORTA YAĞLI SATIR KIYMA
2 ADET KURU SOĞAN
MAYDONOZ
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER,
İsteğe bağlı KİŞNİŞ,KARABİBER
CEVİZ,ANTEPFISTIK
TEREYAĞ VEYA SIVIYAĞ

ÜZERİNE 
TEREYAĞ
PUL BİBER

HAŞLAMAK İÇİN
SU
TUZ
LİMON TUZU

YAPILIŞI
Bulgurlar kaynar olmayan sıcak su ile ıslatılır ve 1 saat bekletilir. Gerek duyulur ise sıcak su ilavesi yapılır.Tuz ilave edilir ve iyice özdeşene kadar yoğrulur. Yoğurmak çok önemli macun gibi bir hamur olucak. 
Yoğrulduktan sonrada yarım saat bekletilir.
Diğer yanda kıyma soğan kavrulur baharatlar ilave edilir.
Ben limon sıkacağında yaptım çok rahat oldu.sıkacağın arkasına strech film koyup hamuru incelterek ortasını açtırıyoruz kıymalı harcı koyup iyice kapatıyoruz. Kaynayan suya tuz ve limon tuzu atıyoruz köftelerimizi atıyoruz piştiğini su yüzeyine çıktığında anlıyoruz.Köftelerimizi süzerek çıkarıyoruz üzerine tereyağ pul biber yakıp döküyoruz.