İzleyiciler

22 Mart 2016 Salı

PATATESLİ HAMUR KIZARTMASI

PATATESLİ HAMUR KIZARTMASI
MALZEMELER
2 YUMURTA
1 SU BARDAK YOĞURT
1 TATLI KAŞIK TUZ
1 ÇAY KAŞIK KARBONAT
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
UN

İÇ MALZEME
4 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
NANE
KARABİBER
KIRMIZIBİBER
TUZ

YAPILIŞI
İlk olarak patatesleri doğrayıp suda haşlıyoruz.diğer tarafta hamurumuzu hazırlıyoruz.yumurta,yoğurt,karbonat,kabartma tozu,un,tuz hepsini yoğuruyoruz. Biraz sert bir hamur oluyor 10-15 dk dinlensin.iç harcı için soğanı kavurup patates ile baharatları karıştırıp püre yapıyoruz.hamurumuzu açıp üstüne iç harcımızı paylaştırıp üzerine tekrar hamur açıp koyuyoruz ve bardak ile kalıp çıkarıyoruz. Yuvarlak hamurlarımızı bol yağda kızartıyoruz.şişik ve çıtır kızartmalarımız oluyoru:)
( Not:İsterseniz tek yumurta ilede yapabilirsiniz. 
İçine patates yerine peynir,kıymada koyabilirsiniz)

AFİYET OLSUN:)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder