İzleyiciler

3 Mart 2016 Perşembe

PİŞMANİYELİ CHEESECAKE ( PAMUKPRENSES)

PİŞMANİYELİ CHEESECAKE ( PAMUKPRENSES)
MALZEMELER
2 PAKET ETİBURÇAK (VEYA TORKU)
100 GR TEREYAĞ
2 ADET YUMURTA
150 GR ŞEKER
120 GR KREMA
1 PAKET LABNE PEYNİR
1 ÇAY KAŞIK SIVI VANİLYA

ÜZERİ İÇİN 
PİŞMANİYE
ÇİLEK (Tercihen başka süste kullanabilirsiniz)

YAPILIŞI
İlk olarsk bisküviler rondodan geçirilir ve bir yandada tereyağ eritilir. Eriyen tereyağ ile bisküviler karıştırılır. Kelepçeli kalıbın tabanına el ile bastırarak yayılır.
Diğer yandan yumurta akları ve sarıları ayrılır. Tozşeker ve labne peynir (labnenin suyu gelmesin süzerek koyun)tahta kaşık ile sulandırmadan karıştırılır.üzerine yumurta sarısı eklenir ve çırpıcı ile özdeştirilir.(sulandırmadan bu çok önemli!!!!)Diğer yanda yumurta akını mikser ile iyice kabarana kadar çırp ve sarıları ile yapılmış olan karışıma yavaş yavaş söndürmeden yine silikon karıştırıcı ile alttan yukarı doğru yavaş hareketler ile karıştır.
  Yine ayrı yerde kremayı 1 çay kaşığı sıvı vanilya  ile mikserde çırp ve yine karışıma ekle ve yavaşça özdeştir. Bisküvilerin üzerine yay ve buzluğa koy 24 saat kalırsa daha iyi olur.(dondurma kıvamında olucak)Servis yapılacağı zaman üzerini bol pişmaniye ile süsle.
(NOT:Ben pişmaniyemi seyitoğlu marka aldım Harika la bir pişmaniye tavsiye ederim!!👌🏻👌🏻)
AFİYET  OLSUN:)
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder