İzleyiciler

4 Mart 2016 Cuma

TAVUKLU KEŞKEK

TAVUKLU KEŞKEK
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI AŞURELİK BUĞDAY
1 SU BARDAK NOHUT
2 ADET TAVUK GÖĞÜS(BUT TA OLUR)
TUZ
KIRMIZI PUL BİBER
TEREYAĞ

YAPILIŞI
Aşurelik buğday ve nohut geceden bir taşım su ile kaynatılır ve altı kapatılır.
Bir sonraki gün suda bekleyen nohut ve buğday iyice suda pişirilir ve süzülür. Diğer yanda tavuk göğsü suda haşlanır.
Süzülen buğday ve nohut tencereye alınır ve tahta kaşık ile macun gibi olsne drk pilirilir. Pişen tavuklar didiklenir ve ilk olarak yaklaşık 2 bardak suyu buğdaya iyice yedirilir. Didiklenen tavuklarda ilave edilir ve karıştırılır. Servis tabağına alınır ve tereyağında pul biber yakılıp keşkeğin üzerine dökülür.
AFİYET OLSUN :)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder