İzleyiciler

27 Nisan 2016 Çarşamba

FETTUCINE ALFREDO

FETTUCINE ALFREDO

HAMURU İÇİN
4 ADET YUMURTA(BÜYÜK)
500 GR UN
2-3 YEMEK KAŞIĞI TUZ ( KONTROLLÜ)
TUZ
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

SOS İÇİN
2 ADET KAPYA BİBER
10-15 ADET MANTAR
1 PARÇA TAVUK GÖĞÜS
500 ML KREMA
TAZE FESLEĞEN
TUZ
KARABİBER


YAPILIŞI
Un,yumurta,yağ,su ve 1 çay kaşığı tuzu iyice yoğuruyoruz.Hamurumuz çok sert bir hamur oluyor şaşırmayın. Biraz yoğurmak için güç gerekecek.( Ben ilk önce özdeşleşmesi için yoğurma makinesinde Yaptım ama sonra el ile yoğurdum makine zorlanıyor.) hamurumuzun olup olmadığını biçak ile kesip bakıyoruz kesilen yer dümdüz olmuş ise hamurumuz olmuştur.
30 dk dinlendiriyoruz.
Hamurumuzu 4 bezeye ayırıp ince olarak iyice açıyoruz yanlardan katlayıp tekrar katılıyoruz ince şeritler halinde kesiyoruz.(makineniz var ise makinede yapabilirsiniz)
Derin tencerede bol su koyup tuz ilave edip makarnalarımızı yaklaşık 5-8 dk haşlıyoruz.
SOS için derin vog tavasında tereyağ ve sıvıyağ koyup ilk olarak tavuklarımızı kavuruyoruz sonra kapyalar ve mantarları atıp suyunu hafif çektiriyoruz. Ardından kremamızı tuz ve karabiber ekleyip taze fesleğenleri elimizle parçalayıp sosumuza ekliyoruz.
Haşlanan makarnaları süzgeçe alıp sosumuza karıştırıp sıcak olarak servis yapabiliriz.
AFİYET OLSUN:)

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder