MALZEMELER
1 SU BARDAK FRİK
1 SU BARDAK PİLAVLIK BULGUR
YARIM SU BARDAK TEL ŞEHRİYE
1 SU BARDAK HAŞLANMIŞ NOHUT
2 ADET TAVUK BUT(iSTEĞE BAĞLI ET OLABİLİR)
YAKLAŞIK 4,5 SU BARDAK TAVUK SUYU
TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YARIM SU BARDAK SIVIYAĞ
YAPILIŞI
İlk olarak tavuğumuzu haşlayalım.Yağlarımızı tencereye alalım. Tel şehriyeyi ilk önce kavuralım sonra Bulgurlarımızı yıkıyalım ve süzelim ve ekleyip kavuralım nohutumuzu ve tuzumuzu da koyup haşlamış olduğumuz tavuğun suyunu süzüp yaklaşık 4,5 su bardağı olarak bulgurumuza ekleyelim ve ağzını kapatıp kısık Ateş'te pişirelim. Tavuklarımızı didikleyelim ve Suyunu çektikten sonra tavuklarımızda ekleyip karıştırıp demlenmek üzere kağıt havlu ile kapatıp kapağını bekleyelim.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder