İzleyiciler

9 Nisan 2016 Cumartesi

LAHANALI BÖREK

LAHANALI BÖREK
MALZEMELER
4 ADET YUFKA
YARIM PAKET MİLFÖY
YARIM SU BARDAK SIVIYAĞ
1 ŞİŞE SODA

İÇ MALZEME
KÜÇÜK BOY LAHANA
2 ADET SOĞAN
MAYDONOZ
TUZ
KIRMIZIBİBER 
KARABİBER
KİMYON
KİŞNİŞ
VE İSTEĞE BAĞLI DİĞER BAHARATLAR

YAPILIŞI
İlk olarak soğanları kavuruyoruz ardından lahanamızı tuz ve baharatlar ile kavuralım maydonoz ilave edip soğutalım.
Buzluktan çıkarttığımız milföyümüzü çözdürüp yumuşamasını sağlayalım.
Yufkamızın her yerini sodalı yağ ile yağlıyalım. Sigara böreği gibi üçgenler keselim.diğer tarafta milföyümüzü oklava ile uzunlamasına inceltelim. Uzun ince  şeritler keselim. Yufkamıza LAHANALI içimizi koyup sigara böreği gibi saralım ve etrafını ince şerit olarak kestiğimiz milföyümüz ile saralım. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN:)















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder