İzleyiciler

9 Nisan 2016 Cumartesi

KEÇİ SÜTLÜ DONDURMA

KEÇİ SÜTLÜ DONDURMA
MALZEMELER
2 LİTRE KEÇİ SÜTÜ
2 SU BARDAK ŞEKER
1 PAKET KREMA(200 ml)
1 YEMEK KAŞIĞI SAF SALEP

YAPILIŞI
Sütümüzü,şeker,krema ve salep(saf olucak) tencereye alıyoruz,ocakta karıştırarak kaynatıyoruz. Ben bu aşamada içine ceviz badem koydum.(istediğinizi koyabilirsiniz)Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dk daha pişiriyoruz. Hafif kıvamlı oluyor. Sonra buzluğa koyuyoruz. Eğer dondurma makineniz yok ise buzlukta 3-4 saat beklesin ve çıkarıp hamur karıştırıcıda yaklaşık 30-40 dk karıştırın. Sonra tekrar buzluğa koyun ve 3-4 saat sonra tekrar karıştırıcıda 30 dk karıştırın.Bu aşamada içine isteğe bağlı çikolata parçacıkları ekleyebilirsiniz.Borcama karışımı döküp iyice streçleyip buzlukta artık uzun süreler saklayabilirsiniz.
NOT:Benim dondurma makinem olmadığı için böyle yaptım. Ne kadar çok karıştırırsanız okadar sakız gibi olur püf noktası çok karışması)
Dondurma makineniz var ise ilk pişirdikten sonra buzlukta 5 saat soğusun ve makinenize koyup sonra tekrar buzluğa)
AFİYET OLSUN:)












Ç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder