İzleyiciler

6 Nisan 2016 Çarşamba

ANANASLI KURABİYE


ANANASLI KURABİYE
MALZEMELER
225  GR TEREYAĞ
1 YUMURTA BAYAZI( SARISI ÜZERİNE)
YARIM SU BARDAK NİŞASTA
YARIM SU BARDAK PUDRA ŞEKERİ 
1 PAKET VANİLYA
1 FİSKE TUZ
2-3 SU BARDAK UN

İÇ HARCI
2 ADET ANANAS
YARIM SU BARDAK TOZ ŞEKER
1 ÇUBUK TARÇIN
4 ADET KARANFİL

YAPILIŞI
İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz. Yumuşamış tereyağına yumurta,un,nişasta,pudra şekeri, vanilya ve diğer malzemeleride ilave edip yoğurup buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.
Diğer tarafta ANANASLI içimizi hazırlıyoruz.2 Adet ananası rondodan geçirip ,şeker,tarçın ve karanfii ile tencereye alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.suyunu çeken ananasları soğutuyoruz.Hamurumuzu açıp,ANANASLI içten koyup rulo yapıp 2 parmak genişliğinde kesip üzerine yumurta sarısı sür ve ister kürdan ile yada bıçak ile ananas şekli verip 170 derece fırında pişiriyoruz.Tadı mayhoş ve çok lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN:)
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder