İzleyiciler

17 Nisan 2016 Pazar

PIRTİKE ÇORBASI( SİİRT)

PIRTİKE ÇORBASI ( SİİRT)
MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN
1 SU BARDAK SEVER KİTEL
1 SU BARDAK İNCE BULGUR
1 SU BARDAK SICAK SU
1 YUMURTA
TUZ
KİŞNİŞ VE KİMYON

ÇORBA İÇİN
2 SOĞAN
500 GR ISPANAK VEYA ( PAZI)
1,5 DU BARDAK NOHUT
2 YEMEK KAŞIĞI PRİNÇ
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI SUMAK(Yarım su bardak suda beklet)
KEMİK SUYU( İsteğe bağlı ben kemik suyu kullandım) yoksa Et suyu veya bulun
TUZ,KİMYON,REYHAN,KİŞNİŞ,PUL BİBER
KARABİBER

YAPILIŞI
NOT:Pırtıke çorbası genelde haşlama içli köfte yaparken köftenin hamuru ile ayrıca yapılır ve haşlanan içli köftenin suyu ile yapılır. İsteğe bağlı olarak salçaları koyamadan direk haşlanmış içli köfteninin suyuna yapılarak pazıda koyulabilir.
Ben salçasız da yemiştim harika oluyor.

İlk olarak köftemizi hazırlıyoruz kitel ve bulguru sıcak suda yoğuruyoruz 15-20 dk beklesin daha sonra yumurta tuz ve baharatlar ile iyice yoğurup 1 saat bekletelim.Ölçüye su koymak gerekirse ilave edebilirsiniz. Çok yumuşak olur isede un ile kıvamını bulabilirsiniz.Aynı Zaman 1 yemek kaşığı sumağı yarım su bardak kaynar suda bekletiyoruz.
Dinlendikten sonra Minik minik köftelerimizi yapıyoruz.
Diğer tarafta soğanları ve salçaları kavurup ıspanak veya PAZI doğrayıp kavurmaya devam çok az kavuralım. Beklemiş sumaklı suyu süzüp ilave ediyoruz ardından nohutları,princi ilave edip et suyunu da koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra minik köfteleri baharatlarıda ilave edip kısık Ateş'te pişirelim.
AFİYET OLSUN:)















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder