ZERDEÇALLI SÜNGER TATLI
MALZEMELER
5 Yumurta
2 su bardak yoğurt
1 su bardak toz şeker
Yarım bardak sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı zerdeçal ( kekin rengini sarı yapmak için)
2 mandalina kabuğu ve 1 limon kabuğu rendesi
2 kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için
2,5 su bardak şeker
4 su bardak su
3-4 damla limon
Vanilya
Üzeri için
2 paket vanilyalı puding
1,5 litre süt
Yapılışı
Şeker ve yumurta iyice krema olana kadar çırpılır. Yoğurt ve yağ ilave edilir. Çırpmaya devam. Zerdeçal eklenir. 2 mandalina ve 1 limon kabuğu rendelenip karıştırılır.un,kabartma tozları ve vanilya da elekten geçirilir ve karıştırılır. Fırın tepsisi yaplanır ve kek karışımı tepdiye dökülür. 180 derecede 25-30 dk.
Diğer tarafta şerbet hazırlanır. Hafif sıcaklığı gider ve sıcaklığı giden keke dökülür. Tatlıda şerbette ılık olucak.
Puding hazırlanır ve oda kekin üzerine iyice yayılıp süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder