KESTANELİ ÇİKOLATALI KEMALPAŞA TATLISI
Malzemeler
Yarım paket Kemalpaşa
3 su bardak su
2 su bardak şeker
Muhallebisi için
1,5 Litre süt
8 yemek kaşığı tozşeker
4 Yemek kaşığı pirinç unu
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Üst çikolatası için
200 ml krema
200 gr sütlü çikolata
Üzeri için
Kestane şekeri
YAPILIŞI
İlk olarak şerbette kemalpaşaları pişirelim.
Sütümüze prinç unu,nişasta ve şekeri koyup karıştırıp ocağa alıp pişiriyoruz.
Muhallebimiz pişince vanilya ilave ediyoruz. Tart kalıbını hafif ıslatıp kemalpaşaları diziyoruz ve üzerine sıcak muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabında 3-4 saat soğuduktan sonra ters çeviriyoruz.
Kremada çikolatamızı eritip boşluk kısmıns çikolata döküyoruz. Yine dolapta soğuduktan sonra üzerine kestaneleri diziyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder