İzleyiciler

26 Şubat 2017 Pazar

KESTANELİ ÇİKOLATALI KEMALPAŞA TATLISI

KESTANELİ ÇİKOLATALI KEMALPAŞA TATLISI

Malzemeler

Yarım paket Kemalpaşa

3 su bardak su

2 su bardak şeker 


Muhallebisi için

1,5 Litre süt

8 yemek kaşığı tozşeker

4 Yemek kaşığı pirinç unu

4 yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya 


Üst çikolatası için

200 ml krema

200 gr sütlü çikolata


Üzeri için 

Kestane şekeri


YAPILIŞI

İlk olarak şerbette kemalpaşaları pişirelim.

Sütümüze prinç unu,nişasta ve şekeri koyup karıştırıp ocağa alıp pişiriyoruz. 

Muhallebimiz pişince vanilya ilave ediyoruz. Tart kalıbını hafif ıslatıp kemalpaşaları diziyoruz ve üzerine sıcak muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabında 3-4 saat soğuduktan sonra ters çeviriyoruz. 

Kremada çikolatamızı eritip boşluk kısmıns çikolata döküyoruz. Yine dolapta soğuduktan sonra üzerine kestaneleri diziyoruz.

AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder