İzleyiciler

29 Temmuz 2017 Cumartesi

Alman Brezelleri

Alman Brezelleri İçin Malzemeler:

  • 500 gr. un
  • 1 su bardak ılık süt
  • Yarım su bardak ılık su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yaş maya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker


Üzerine:

  • 60 gr. karbonat (yaklaşık 5 kaşık)
  • 1,5 litre su

60 gr. karbonatı (yaklaşık 5 kaşık) ve 1,5 litre suyu tencerede kaynatalım.



Süslemek icin:

  • İri tuz (brezelin orijinali iri tuz ile olur) 
  • Yoksa Susam kullanabilirsiniz.


Alman Brezelleri Yapılışı:


  • Hamuru için unumuzu bir kaba koyalım ve bir yerde ılık sütümüzü suyumuzu ve tereyağını yaş maya ile özleşmesi için iyice karıştıralım ve unumuzun üzerine dökelim.
  • Kabartma tozunu, tuzu ve şekeride ekleyelim elimize yapışmayan bir hamur yoğuralım. 
  • Hamurumuzun üzerini kapatalım ve yaklaşık 1 saat kadar dinlendirelim...
  • Tezgahın üzerine biraz unlayalım ve hamurumuzu eşit şekilde 13-14 parçaya  keselim. 
  • Beze gibi top haline getirmeyin yoksa açarken zorlanırsınız!
  • Hamur şeritleri kesildiği gibi kalsın,elinizle yaklaşık 30 cm şekilde acın ve orta kısmının kalınca kalmasına dikkat edin.
  • Brezel şekli veriyoruz resimdeki gibi..
  • Tepsiye yağlı kayıt koyalım ve Brezelerimizi dizelim.
  • Bu arada fırını açalım,ısınsın.
  • Ocağın üstüne genişçe bir tencere ve icine 1.5 litre su ve karbonatı koyalım ve kaynatalım.
  • Bir büyük kaşık yardımıyla Brezelleri tek tek 10 saniye kadar suya sokup çıkaralım,tekrar tepsiye koyalım.
  • Bu işlem bittikten sonra Brezellerin kalın yerlerinin ortasına bıçakla bir çizik atalım ve üzerine iri tuz atıp önceden ısıtılmış 200 ° C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.