AYRAN AŞI ÇORBASI
MALZEMELER
2 su bardak aşurelik buğday
1 su bardak nohut
1 paket Pazı
1 Demet'e dereotu
1 demet nane
1 demet kişniş(Aşotu)
1 soğan
1 kilo yoğurt
2 dolu yemek kaşık un
1 yumurta
Üzeri için
Tereyağ
Nane
YAPILIŞI
Buğday ve nohut bir gece önceden yıkanır ve üzerini geçecek kadar suda ıslatılır. Buğday ve nohutlar yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı haşlanır. soğan çok ince doğranarak bir kaşık sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine haşlanan buğday eklenir.doğranan pazılar ve nohut eklenir.
Üzerine tekrar haşlanması için et su ilave edilir.eğer et su yoksa (1 paket bulyon koyulur)
1 kilo yoğurt, bir yumurta ve iki kaşık un konulur. Karışım pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır.
Çorbanın suyundan yavaş yavaş eklenir tekrar karıştırılır ki kesilmesin. Yoğurtlu karışım yavaş karıştırarak eklenir.
İyice piştikten sonra ocağın altı kapatılır ve en son tuzu,nane,dereotu, kişniş(AŞOTU) eklenip kapağı kapatılır.
Üzerine tereyağ ve nane yapılıp servis sırasında kaselere dökülür.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder