İzleyiciler

29 Temmuz 2017 Cumartesi

PIRASALI HELLİMLİ MISIR EKMEĞİ

Malzemeler:

  • 4 su bardağı mısır unu
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı( pırasaları kavurmak için)
  • 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 1 su bardağı ılık süt
  • hellim 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • Dereotu
  • Bir tutam tuz
  • 2 ortaboy pırasa



YAPILIŞI

  1. Geniş bir kaseye mısır unu, şeker, ayçiçek yağı, ılık süt, yoğurt, yumurta, ,kabartma tozu, tuz, incecik doğradığımız dereotunu ekleyip iyice çırpın.
  2. Pırasaları 1/4 zeytinyağında kavur sonra hellimleri kes ilave et birazcık kızarsın.sıvı karışıma dök.
  3. Yağladığımız kalıbınıza koyup önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder