Malzemeler:
- 4 su bardağı mısır unu
- 1/4 su bardağı zeytinyağı( pırasaları kavurmak için)
- 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı sulu yoğurt
- 1 su bardağı ılık süt
- hellim
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- Dereotu
- Bir tutam tuz
- 2 ortaboy pırasa
YAPILIŞI
- Geniş bir kaseye mısır unu, şeker, ayçiçek yağı, ılık süt, yoğurt, yumurta, ,kabartma tozu, tuz, incecik doğradığımız dereotunu ekleyip iyice çırpın.
- Pırasaları 1/4 zeytinyağında kavur sonra hellimleri kes ilave et birazcık kızarsın.sıvı karışıma dök.
- Yağladığımız kalıbınıza koyup önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder