İzleyiciler

29 Temmuz 2017 Cumartesi

Tahin Helvalı Kurabiye

Tahin Helvalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin (100 gram),
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml.),
  • 1 çay bardağı  süt,
  • 1 paket vanilya (5 gram),
  • 2 buçuk-3 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).

İçi için;

  • Kakaolu tahin helvası.

Şerbeti için;

  • Yarım su bardağı su,
  • Yarım su bardağı toz  şeker,
  • 2-3 damla limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı kadar bal (arzuya göre).

Bulamak için;

  • Petibör bisküvi veya yulaflı bisküvi

Tahin Helvalı Kurabiye Yapılışı

Tahin helvalı kurabiye hamuru için gerekli olan un haricindeki malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırılır.
Elde edilen karışıma azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurun üzeri streç folyo ile kapatılır ve buzdolabına kaldırılarak yarım saat dinlendirilir.

 

Süre sonunda dinlendirilen hamur dolaptan alınır ve hafif unlu bir zemin üzerinde merdane yardımı ile yarım cm. kalınlığında açılır (çok inceltmeyin).
Açılan hamur yuvarlak bir kalıp ile veya su bardağı ağzı ile kesilir.
Yuvarlak hamurların ortasına helva koyulur ve ikiye katlanarak D şekli verilir.
Kenarları iyice kapatılıp hafif ay şekli verilerek, yağlı veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Bütün hamur aynı işlemlerden geçirilerek şekillendirilir.

 

Hazırlanan tahin helvalı kurabiyeönceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri hafif kızarana kadar pişirilir.
Fırından alınan kurabiyeler tepsi içerisinde soğumaya bırakılır.
Şerbeti için gerekli olan toz şeker, su ve limon suyu, küçük bir tencereye koyulup karıştırılır.
Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 1-2 dakika kadar kaynatılıp ocaktan alınır.
Hazırlanan şerbetin içerisine 1 yemek kaşığı kadar bal ilave edilip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Bisküviler rondodan geçirilerek derin bir tabağa koyulur.

 

Soğuyan tahin helvalı kurabiye önce şerbete batırılıp çıkartılır ve fazla şerbeti süzüldükten sonra bisküvi kırıntısına bulanır.
Afiyet olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder