ISPANAKLI HELLİMLİ BUĞDAY
PİLAVI
(DANE-İ YEŞİL )
MALZEMELER
2 su bardak buğday
250 Gr ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım demet kereviz yaprağı
Yarım demek maydonoz
Yarım demek dereotu
Yarım demet nane
1 adet kuru soğan
Hellim peyniri( isteğe bağlı) kaşar rendeside olur.
Karabiber
Tuz
Süslemek için
Antep fıstık
YAPILIŞI
İlk olarak buğdayı suda kaynatıp altını kapatalım. 2-3 saat beklesin.
Ispanağı 2 su bardak suda haşlayalım. 10 yaprak ayrı çiğ olarak ayıralım.
Diğer yeşillikleride maydonoz,nane,kereviz yaprağı ve dereotunu ince ince doğrayalım.hepsi hazır beklesin.
Soğanı yemeklik doğrayalım ve tereyağda pembeleşene kadar kavuralım. Doğradığımız Çiğ ıspanak ta biraz kavrulsun. Hellimleri küçük doğrayıp onlarıda kızartalım.haşlanan ıspanak suyunu süzüp 2 bardak kavurduğumuz karışıma ekleyelim biraz fokurdasın. Süzdüğümğz buğdayıda ekleyelim. Karıştırıp kapağı kapatalım. 10 dk yüksek ateşte pişsin. En son tüm yeşillik tuz karabiber ekleyelim ve demlendirelim.
Ayrı tavada yağda Antep fıstığı kavurup üzerini süsleyelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder